Õhtuturg

Alates 1.09.24 korraldab nii neljapäevaõhtust turgu (hooviOTT asemel uue nimega Õhtuturg) kui igapäevast turgu Rapla Varahaldus

Õhtuturg toimub jätkuvalt igal neljapäeval kell 17-18.30. Platsile oled oodatud letti üles sättima kell 16.30.

KUS TOIMUB?
Rapla turuplatsil (Taara 4, keskväljak).

KES ON OODATUD KAUPLEMA?
Kauplema on eelkõige oodatud kodumaise toidu tootjad, koduköögid, käsitöömeistrid, aia- ja metsasaaduste ning taimede müüjad. 
Mujalt maadest on teretulnud selline toodang, mida ei ole võimalik Eestis toota. Müüa võib ka muud kaupa, nt väiketootjate kosmeetikat, tööriistu jms, kuid müügikohtade paigutamisel on eelistatud oma toodangu müüjad.

NB! Toitu saavad Õhtuturul müüa need tootjad, kes on oma tegevusest eelnevalt PTAd teavitanud ehk registreerinud koduköögi või tootmise. Täpsem info teavitamise ja ohutu toidu müümise ja valmistamise kohta on leitav ameti kodulehel.

Kui PTA tuvastab järelevalve käigus müügilt tõendamata päritoluga toidu ja/või pole eritemperatuur tagatud (nt külmkapi temperatuuri vajav toit, sh liha, kala), siis loetakse see ohtlikuks ning selline toit tuleb müügilt eemaldada. Potentsiaalselt ohtlikud tooted hävitatakse.

KAS MÜÜA SAAB AUTOST? / KAS KOHAPEAL ON OLEMAS LETID?
Turuplatsil on kauplemiseks autost müümise kohad, letid ja platsid, kus saab kaubelda oma laua ja telgiga. Kohti jagavad korraldajad turu toimumispäeval vastavalt müüdavale kaubale, kauplemise sagedusele ning elektri kasutamise vajadusele. Võimalusel arvestame kaupleja soovidega.

KUHU AUTO PARKIDA?
Auto saab leti juures olla vaid autost müümise kohtadel. Turuplatsil õhtuturu ajal lettidelt ja laudadelt müües on lubatud autoga sõita ning parkida müügi ajaks hallile betoonplaatidega kaetud alale.  Lähimad parklad on Rapla Külalistemaja ja Benu apteegi juures.

KAS PLATSIL SAAB KASUTADA VOOLU?
Platsil on võimalik lisatasu (1€) eest kasutada voolu. Palume voolu kasutamise soovist meile eelnevalt teada anda, et teaksime paigutust planeerida. Voolu saab kokkuleppel platsil tegutsevate korraldajatega või sellest ette teada andes.

KUIDAS TOIMUB MÜÜGIKOHA EEST TASUMINE? HINNAKIRI ON SIINTäpsustame siia infot jooksvalt.
Platsil on võimalik tasuda kaardimaksena õhtuturu korraldajale, kulutšeki(d) saadame teile kuu lõpus e-postile. Ka on võimlik teha ülekanne Rapla Vallavalitsuse kontole SEB panka EE 641010802000069006, märkides selgituste lahtrisse ära, ära mis kuupäeva(de) eest tasute ja märksõna “Õhtuturg”. Saadame teile selle kohta kuu lõpus arve. Samuti võite tasuda ette rohkemate kordade eest, vt hinnakirjast, mis annab teile soodustust. Erandina on tasumine võimalik ka sularahas. Autoga müügikoht maksab 6 eurot, müügilett-istepingi koht 5 eurot kord. Vaata müügikohtade plaani siit. Autoga kohad 6-11, ühel numbril on kaks müügikohta. Numbritega 1-5 on müügilett-istepingid.